Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pruimencompote met slagroom

Pruimencompote met slagroom

Pruimencompote met slagroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram rijpe pruimen, gewassen
  • 50 gram + 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 200 milliliter slagroom
  • eventueel munt om te garneren
Bereiden
Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de helften in stukken en zet op met 50 gram suiker, vanillesuiker en het kaneelstokje. Breng aan de kook, roer goed door en laat op een lage stand circa 10 minuten stoven. Laat afkoelen, verwijder het kaneelstokje en schep de compote in 4 glazen. Laat in de koelkast helemaal koud worden. Klop voor het serveren de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en schep een royale toef room op de compote. Garneer eventueel met een muntblaadje.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
33 g
vet
18 g
Kcal
310