1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pruimenslofjes met passievruchtencoulis

Pruimenslofjes met passievruchtencoulis

Pruimenslofjes met passievruchtencoulis product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakjes (roomboter)bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eetlepels jam naar keuze
  • 8 pruimen, zonder pit, gehalveerd of in vieren
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 passievruchten
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 2 eetlepels gehakte munt of citroenmelisse
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op de bakplaat en verdeel de jam erover. Leg de pruimen erop en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de zijkanten van de deeglapjes om. Bestrijk ze met ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker. Bak de pruimenslofjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Lepel intussen het vruchtvlees uit de passievruchten en kook dit met het sinaasappelsap en de rest van de suiker in tot een stroperige saus (coulis). Neem de pruimenslofjes uit de oven en verdeel de coulis en munt erover.Voor 4 stuks
Variatie
In plaats van het vruchtvlees van passievruchten kun je ook 3 eetlepels sinaasappel-mangomarmelade of abrikozenjam gebruiken.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 305
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie