1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal trassi
  • 1 bloemkool (ca. 500 g), in miniroosjes
  • 1 theelepel laos
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 250 gram couscous
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie of bladselderij
  • 100 gram feta, verkruimeld
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bak de sambal 1 minuut mee. Voeg de bloemkool, laos en kokosmelk toe en stoof zachtjes 15-20 minuten. Schep af en toe om. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep de couscous met 1 eetlepel peterselie door de gestoofde bloemkool. Vul de paprikahelften met dit mengsel en verdeel de feta en de rest van de peterselie erover.
Variatie
• Vervang de laos door gemberpoeder (djahé) of 3 cm geschilde, geraspte gemberwortel. • Vervang de (helft van de) bloemkool door sperziebonen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 59 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 525
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie