Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal trassi
  • 1 bloemkool (ca. 500 g), in miniroosjes
  • 1 theelepel laos
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 250 gram couscous
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie of bladselderij
  • 100 gram feta, verkruimeld
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bak de sambal 1 minuut mee. Voeg de bloemkool, laos en kokosmelk toe en stoof zachtjes 15-20 minuten. Schep af en toe om. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep de couscous met 1 eetlepel peterselie door de gestoofde bloemkool. Vul de paprikahelften met dit mengsel en verdeel de feta en de rest van de peterselie erover.
Variatie
• Vervang de laos door gemberpoeder (djahé) of 3 cm geschilde, geraspte gemberwortel. • Vervang de (helft van de) bloemkool door sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
59 g
vet
23 g
Kcal
525