Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous

Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal trassi
  • 1 bloemkool (ca. 500 g), in miniroosjes
  • 1 theelepel laos
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 250 gram couscous
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie of bladselderij
  • 100 gram feta, verkruimeld
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bak de sambal 1 minuut mee. Voeg de bloemkool, laos en kokosmelk toe en stoof zachtjes 15-20 minuten. Schep af en toe om. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep de couscous met 1 eetlepel peterselie door de gestoofde bloemkool. Vul de paprikahelften met dit mengsel en verdeel de feta en de rest van de peterselie erover.
Variatie
• Vervang de laos door gemberpoeder (djahé) of 3 cm geschilde, geraspte gemberwortel. • Vervang de (helft van de) bloemkool door sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
59 g
vet
23 g
Kcal
525