In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 2 gesnipperde sjalotjes. Schep 750 gram, geschilde en in blokjes gesneden, zoete aardappels erdoor. Voeg 100 ml sinaasappelsap, een scheutje water en zout toe en kook de aardappels met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en vang het vocht op. Voeg 3 eetlepels mascarpone en eventueel een scheutje kookvocht toe en stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Schep er eventueel 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes gesneden, door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
44 g
vet
13 g
Kcal
320