1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche ham-kaas

Quiche ham-kaas

Quiche ham-kaas product foto
  • Ingredienten:

  • voor het deeg:
  • 200 g bloem + extra om te bestuiven
  • 100 g boter, in kleine blokjes + extra om in te vetten
  • snufje zout
  • 5 eetl. water
  • voor de vulling:
  • 2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g hamreepjes
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • zout en versgemalen peper
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • springvorm Ø 28 cm
Voorbereiden
Kneed met de hand of met de keukenmachine van bloem, boter, zout en water een soepel deeg. Laat het deeg een uur afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem. Verwarm de boter voor de vulling en fruit de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de hamreepjes toe en bak nog een minuut mee. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper en geraspte kaas.
Bereiden
Rol het deeg uit tot een ronde lap van circa 4 mm dik en bekleed de springvorm ermee. Verdeel de ui en ham over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af. Bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.+ 60 minuten rusten
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 810
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie