Quiche met boerenkaas en spek - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met boerenkaas en spek

Quiche met boerenkaas en spek

Quiche met boerenkaas en spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 sneetjes bruin- of maisbrood
  • 75 gram (gemengde) noten (hazelnoten, walnoten, cashewnoten)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogd
  • 5 eieren
  • 50 gram boter gesmolten
  • 300 gram broccoli in roosjes
  • 250 gram wortel of knolselderij in juliennereepjes
  • 150 gram ontbijtspek (vleeswaren) in repen
  • 150 milliliter kookroom
  • 175 gram geraspte oude boerenkaas
  • quichevorm of lage taartvorm van 26 cm doorsnede ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Verkruimel het brood in een keukenmachine. Voeg de noten en tijm toe en maal alles bijna fijn. Meng 1 ei en de gesmolten boter erdoor. Druk dit mengsel uit in de vorm tot een taartbodem met opstaande rand. Bak de bodem circa 10 minuten in de oven, laat afkoelen en zet deze afgedekt in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de broccoliroosjes 3 minuten, spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Verdeel de broccoli en wortel over de quichebodem en leg het spek ertussen. Klop de rest van de eieren los met de kookroom, zout, versgemalen peper en de helft van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten en het spek en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Leg eventueel de laatste 10 minuten een stuk aluminiumfolie over de taart als deze te donker wordt.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
18 g
vet
39 g
Kcal
535