1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola product foto
  • Ingredienten:

  • 25 gram boter
  • 6 rode uien, in halve ringen
  • 5 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 5 plakjes hartige-taartdeeg, ontdooid
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 40 gram pijnboompitten
  • 125 gram rucola
  • quichevorm van 24 cm Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht. Bekleed de taartvorm met het deeg. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin. Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 600
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie