In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met knolselderij en groene salade

Quiche met knolselderij en groene salade

Quiche met knolselderij en groene salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 takje bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 300 gram knolselderij, geschild en in dunne plakken
  • 4 eieren
  • 200 milliliter crème fraîche (Melkan)
  • 250 gram oude of belegen geraspte kaas
  • snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepel olie
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • springvorm Ø max. 28 cm, ingevet
Voorbereiden
Laat het deeg ontdooien. Kook de plakjes selderij in water in een paar minuten beetgaar en giet af. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat de randen losjes overhangen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Bedek het deeg met een laagje selderij en verdeel hier wat kaasvulling over. Vul aan met een laagje selderij en vervolg met de kaasvulling tot alles op is. Bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en mooi bruin. Laat de quiche buiten de oven even rusten. Maak ondertussen een dressing van azijn, mosterd en olie en schep dit door de gemengde sla. Serveer dit bij de quiche.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
36 g
vet
86 g
Kcal
1040