1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met knolselderij en groene salade

Quiche met knolselderij en groene salade

Quiche met knolselderij en groene salade product foto
  • Ingredienten:

  • 6 takje bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 300 gram knolselderij, geschild en in dunne plakken
  • 4 eieren
  • 200 milliliter crème fraîche (Melkan)
  • 250 gram oude of belegen geraspte kaas
  • snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepel olie
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • springvorm Ø max. 28 cm, ingevet
Voorbereiden
Laat het deeg ontdooien. Kook de plakjes selderij in water in een paar minuten beetgaar en giet af. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat de randen losjes overhangen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Bedek het deeg met een laagje selderij en verdeel hier wat kaasvulling over. Vul aan met een laagje selderij en vervolg met de kaasvulling tot alles op is. Bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en mooi bruin. Laat de quiche buiten de oven even rusten. Maak ondertussen een dressing van azijn, mosterd en olie en schep dit door de gemengde sla. Serveer dit bij de quiche.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 86 g
  • Kcal
  • 1040
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie