Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met voorjaarsgroenten

Quiche met voorjaarsgroenten

Quiche met voorjaarsgroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid of 1 rol vers bladerdeeg
  • 3 bospenen geschild, in de lengte gehalveerd
  • 6 groene asperges geschild, in de lengte gehalveerd
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 1 handje spinazie gewassen en gedroogd
  • 4 eieren losgeklopt
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 150 gram gruyere geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap of rol het deeg uit en bekleed de vorm (bij vers bladerdeeg). Bekleed hiermee de taartvorm en snijd de randen bij. Prik gaatjes in de bodem en zet afgedekt in de koelkast. Snijd peen, asperge en lenteui in gelijke stukjes en meng met elkaar. Snijd de spinazie klein, meng met de andere groenten en verdeel over het deeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en schud de vorm zodat de vloeistof zich goed verdeelt. Bak de quiche in circa 40 minuten laag in de oven. Laat voor het aansnijden afkoelen tot lauw.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
29 g
vet
52 g
Kcal
680