1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quinoa-frittata met aubergine en parmezaan

Quinoa-frittata met aubergine en parmezaan

Quinoa-frittata met aubergine en parmezaan product foto
  • Ingredienten:

  • 500 milliliter groentebouillon
  • 200 gram quinoa
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Breng de bouillon met de quinoa aan de kook. Kook de quinoa met het deksel op de pan op een lage stand in 11-12 minuten gaar. Giet indien nodig af. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en aubergine 2-3 minuten. Schep de quinoa erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren los met 3 eetlepels water of melk, de basilicum en Parmezaanse kaas. Schenk het eimengsel over de aubergine en quinoa in de koekenpan en bak 5-6 minuten op middelhoge stand. Leg een deksel of bord op de pan en keer de frittata om. Bak nog 3-4 minuten. Lekker met een tomatensalade.
Variatie
• Combineer aubergine eens met courgette. • Voeg in plaats van basilicum 1 eetlepel gehakte salie toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie