1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram quinoa
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gram pompoen, gekookt en in stukken
  • handje basilicum, grof gehakt
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 milliliter room
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 meergranenbolletjes, gehalveerd
  • 200 gram veldsla
  • 1 tomaat, in plakjes
Bereiden
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal intussen de knoflook, ui, pompoen, basilicum, paneermeel en eieren in een keukenmachine. Schep het mengsel in een kom en roer de quinoa erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Meng de geitenkaas met de room. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin. Serveer de burgers op de bolletjes met de veldsla, tomaat en geitenkaascrème.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 57 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 520
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie