Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram quinoa
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gram pompoen, gekookt en in stukken
  • handje basilicum, grof gehakt
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 milliliter room
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 meergranenbolletjes, gehalveerd
  • 200 gram veldsla
  • 1 tomaat, in plakjes
Bereiden
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal intussen de knoflook, ui, pompoen, basilicum, paneermeel en eieren in een keukenmachine. Schep het mengsel in een kom en roer de quinoa erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Meng de geitenkaas met de room. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin. Serveer de burgers op de bolletjes met de veldsla, tomaat en geitenkaascrème.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
57 g
vet
22 g
Kcal
520