Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quinoasalade met mango en gebakken feta

Quinoasalade met mango en gebakken feta

Quinoasalade met mango en gebakken feta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 350 gram quinoa
  • 2 mango’s, geschild, in blokjes
  • 75 gram rucola, grof gehakt
  • 1 potje gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 400 gram feta (2 plakken van 200 gram)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 6 eetlepels bloem
  • 50 gram sesamzaad
  • 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat een beetje afkoelen. Schep de mango, rucola en tomatenreepjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 2-3 eetlepels van de tomatenolie toe. Verdeel de salade over borden. Snijd de plakken feta 2 keer diagonaal door tot 8 driehoekjes. Haal ze door het ei, daarna door de bloem, daarna weer door het ei en dan door de sesamzaadjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de fetadriehoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg de gebakken feta op de salade.
Variatie
• Vervang de quinoa door bulgur, couscous of rijst. • Voeg 1 eetlepel kerriepoeder toe aan het kookvocht van de quinoa.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
94 g
vet
48 g
Kcal
995