1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quinoasalade met mango en gebakken feta

Quinoasalade met mango en gebakken feta

Quinoasalade met mango en gebakken feta product foto
  • Ingredienten:

  • 350 gram quinoa
  • 2 mango’s, geschild, in blokjes
  • 75 gram rucola, grof gehakt
  • 1 potje gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 400 gram feta (2 plakken van 200 gram)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 6 eetlepels bloem
  • 50 gram sesamzaad
  • 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat een beetje afkoelen. Schep de mango, rucola en tomatenreepjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 2-3 eetlepels van de tomatenolie toe. Verdeel de salade over borden. Snijd de plakken feta 2 keer diagonaal door tot 8 driehoekjes. Haal ze door het ei, daarna door de bloem, daarna weer door het ei en dan door de sesamzaadjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de fetadriehoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg de gebakken feta op de salade.
Variatie
• Vervang de quinoa door bulgur, couscous of rijst. • Voeg 1 eetlepel kerriepoeder toe aan het kookvocht van de quinoa.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 94 g
  • vet
  • 48 g
  • Kcal
  • 995
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie