Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Röstiwafels met drumsticks en abrikozen

Röstiwafels met drumsticks en abrikozen

Röstiwafels met drumsticks en abrikozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 drumsticks
  • 1,5 l kippenbouillon (van tablet)
  • abrikozen op sap (blik van 1 l)
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml ketjap manis
  • 1 theel. sambal oelek
  • 4 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 eetl. citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • voor de röstiwafels:
  • 8 eieren
  • 1 eetl. bloem
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas of belegen kaas
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 900 g diepvriesrösti, ontdooid
  • 1 eetl. arachide- of olijfolie
  • ovenschaal
  • kookring Ø 10-12 cm
Bereiden
Kook de drumsticks 10 minuten in de bouillon. Verwarm de oven op 200°C. Pureer de abrikozen met het sap. Pers de knoflook erboven en meng ketjap, sambal, olie en citroensap erdoor. Schep de drumsticks uit de pan, dep ze droog met keukenpapier, leg ze naast elkaar in de ovenschaal en strooi er zout en peper over. Schenk het abrikozenmengsel erover en zet de kip 30 minuten in het midden van de oven. Kluts de eieren met bloem, kaas en peper. Schep de bosui en rösti door dit mengsel. Verhit olie in een ruime koekenpan. Zet de kookring in de pan, schep er een laag van het röstimengsel in en vorm zo in de pan nog enkele wafels. Bak ze in 4-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze warm en serveer ze bij de drumsticks.
Variatie
- Vervang drumsticks door kipkarbonades. - Neem in plaats van abrikozen perziken op sap.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
64 g
vet
60 g
Kcal
960