Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Raapsteeltjesstamppot met appelvinken

Raapsteeltjesstamppot met appelvinken

Raapsteeltjesstamppot met appelvinken product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 4 appels, geschild, in parten
  • 4 takjes verse tijm, gerist
  • 150 gram rauwe ham
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 125 mespuntje demi crème fraîche
  • 2 eetlepel citroensap
  • 500 gram raapsteeltjes (ca. 4 bosjes)
Bereiden
Kook de aardappels met zout gaar in 20 minuten. Bestrooi de appelparten met tijm en versgemalen peper en vouw een plakje ham om elk appelpartje. Bak deze appelvinken in 2 eetlepels olijfolie licht- bruin. Gaar ze 10 minuten met deksel op de pan. Maak intussen een luchtige puree van de afge- goten aardappels, de rest van de olijfolie, crème fraîche, zout, peper en citroensap. Schep de raap- steeltjes in gedeelten door de puree en laat alles goed warm worden. Serveer de stamppot met de appelvinken.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
58 g
vet
23 g
Kcal
530