In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Raapsteeltjesstamppot met appelvinken

Raapsteeltjesstamppot met appelvinken

Raapsteeltjesstamppot met appelvinken product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 4 appels, geschild, in parten
  • 4 takjes verse tijm, gerist
  • 150 gram rauwe ham
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 125 mespuntje demi crème fraîche
  • 2 eetlepel citroensap
  • 500 gram raapsteeltjes (ca. 4 bosjes)
Bereiden
Kook de aardappels met zout gaar in 20 minuten. Bestrooi de appelparten met tijm en versgemalen peper en vouw een plakje ham om elk appelpartje. Bak deze appelvinken in 2 eetlepels olijfolie licht- bruin. Gaar ze 10 minuten met deksel op de pan. Maak intussen een luchtige puree van de afge- goten aardappels, de rest van de olijfolie, crème fraîche, zout, peper en citroensap. Schep de raap- steeltjes in gedeelten door de puree en laat alles goed warm worden. Serveer de stamppot met de appelvinken.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
58 g
vet
23 g
Kcal
530