1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g raapsteeltjes
  • 4 tomaten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 4 plakken zachte geitenkaas (ca. 100 g per stuk)
  • honing
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar. Snijd de raapsteeltjes eventueel iets kleiner. Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in. Strooi er zout en peper over en sprenkel er olijfolie over. Zet ze op de bakplaat 15 cm onder de grill. Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en peper naar smaak tot een grove puree. Schep de raapsteeltjes erdoor en houd even warm. Zet de geitenkaas naast de tomaten onder de grill tot de kaas licht kleurt. Druppel een beetje honing op de geitenkaas. Serveer de stamppot met daarop geitenkaas met honing en daarop de gepofte tomaat.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 78 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 750
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie