In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 gram kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram gerookte ontbijtspekreepjes
  • 20 gram boter
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 400 gram verse raapstelen, gewassen en gedroogd
  • 50 gram waterkers
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Kook de aardappels. Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en maak kleine bergjes kaas op de bakplaat. Bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze gesmolten en licht verkleurd zijn. Laat de kaaswafeltjes buiten de oven afkoelen en krokant worden. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Stamp intus- sen de aardappels fijn en maak er met de boter en crème fraîche een romige puree van. Snijd de raapstelen en water- kers grof en schep ze door de warme pu- ree tot ze licht geslonken zijn. Schep de spekjes en het bakvet erdoor en breng op smaak met peper. Serveer de stamp- pot met de kaaswafeltjes. Lekker met gehaktballetjes of gebakken vis.
Variatie
Vervang de raapstelen eventueel door veldsla.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
41 g
vet
21 g
Kcal
415