1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rabarber-bessenpotjes met meringue

Rabarber-bessenpotjes met meringue

Rabarber-bessenpotjes met meringue product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram rabarber, in stukjes van 2-3 cm
  • 2 eetlepels honing
  • 125 gram blauwe bessen
  • basisrecept meringue (zoek 'basisrecept meringue' op website)
  • 4 ovenvaste potjes
  • (spuitzak)
Bereiden
Kook de rabarber met de honing en een klein scheutje water zachtjes 5-6 minuten totdat deze zacht is. Laat iets afkoelen. Schep de blauwe bessen erdoor (dit kan ook een dag van tevoren). Vul de potjes met dit mengsel tot ze 2/3 gevuld zijn. Schep of spuit de meringue erop. Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of gebruik een brander.
Variatie
• Ook lekker met een grove appelcompote waaraan blanke rozijnen en koekkruiden zijn toegevoegd. • Leg eens een laagje speculaas- of bastognekruimels op de bodem en verdeel daarover de vruchtencompote met meringue.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie