Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram rabarber, in stukjes van ca. 3 cm
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel gehakte walnoten, amandelen of pecannoten
  • 100 gram boter
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 4 soufflé- of ovenschaaltjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Verwarm de rabarber, sinaasappelsap en -rasp, vanillesuiker en 75 gram suiker en kook zachtjes al roerend circa 5 minuten. Meng de rest van de suiker, de bloem en de noten in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen in stukjes. Wrijf met de handen erdoor tot een krui- melig deeg ontstaat. Vul de ovenschaal- tjes voor 3/4 met rabarber. Bestrooi met het kruimeldeeg en zet 25-30 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer met de crème fraîche.
Variatie
Combineer rabarber eens met aardbeien. Kook ze niet mee, maar leg ze onder het kruimeldeeg op de rabarber.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
72 g
vet
41 g
Kcal
705