Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rabarbersorbet met aardbeien

Rabarbersorbet met aardbeien

Rabarbersorbet met aardbeien product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram rabarber, in stukjes van ca. 2 centimeter
  • 50 milliliter sinaasappelsap
  • 125 gram poedersuiker of witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel gehakte munt + extra om te garneren
  • 200 gram aardbeien, schoongemaakt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 4 glazen of coupes
Bereiden
Kook de rabarber met het sinaasappelsap en 100 ml water circa 10 minuten tot de rabarber zacht is. Laat afkoelen en schep de poedersuiker en gehakte munt erdoor. Schep het rabarbermengsel in een lage diepvriesdoos en zet in de diepvries. Roer na 1 uur even door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit nog een keer en bevries in totaal minimaal 3 uur. Schep bolletjes van het sorbetijs in glazen en verdeel de aardbeien erover. Meng de honing met de balsamicoazijn en besprenkel het ijs ermee. Maal er zwarte peper over en garneer met een blaadje munt.CA. 20 MINUTEN + 3 UUR VRIEZEN
Variatie
• Vervang de rabarber door frambozen. • Schep het ijs pas aan het eind van het vriezen door, dan lijkt het op crushed ijs. Serveer als granita.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
39 g
vet
0 g
Kcal
176