1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Radicchio met ricotta vijgen en pistachenoten

Radicchio met ricotta vijgen en pistachenoten

Radicchio met ricotta vijgen en pistachenoten product foto
  • Ingredienten:

  • 150 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepel honing
  • 200 gram ricotta
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kropje radicchio
  • 4 verse vijgen
  • 50 gram gepelde pistachenoten
  • 6 gedroogde tomaatjes in reepjes
Bereiden
Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop. Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie. Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren. Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover. Sprenkel de honing-wijnsiroop erover. Bestrooi met de noten.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie