Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Radijsjesstamppot met spekjes en noten

Radijsjesstamppot met spekjes en noten

Radijsjesstamppot met spekjes en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 bos radijs
  • 25 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 200 g magere gerookte spekreepjes of hamreepjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. gehakte verse bieslook
Bereiden
Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes. Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan. Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor. Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche. Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
42 g
vet
30 g
Kcal
500