1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Radijsjesstamppot met spekjes en noten

Radijsjesstamppot met spekjes en noten

Radijsjesstamppot met spekjes en noten product foto
  • Ingredienten:

  • 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 bos radijs
  • 25 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 200 g magere gerookte spekreepjes of hamreepjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. gehakte verse bieslook
Bereiden
Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes. Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan. Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor. Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche. Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie