Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Radijssalade met rosbief

Radijssalade met rosbief

Radijssalade met rosbief product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bosje radijs, met loof
  • 2 theelepel wittewijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje bieslook, zeer fijngesneden
  • 10 gram rucola of waterkers
  • 150 gram dungesneden rosbief (vleeswaren)
Bereiden
Leg de radijsjes een half uur in ijskoud water. Snijd het loof eraf en houd de mooie blaadjes apart. Snijd de radijsjes in een keukenmachine, met een dunne schaaf of met de hand in zo dun mogelijke plakjes. Klop een dressing van de azijn, mosterd en olie en roer de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de geschaafde radijsjes zo plat mogelijk over 4 borden en giet er een straaltje dressing over. Meng de rucola met de achtergehouden radijsblaadjes. Verdeel de rucola in het midden van de radijsjes en drapeer hier een paar plakjes rosbief op of naast. Bestrooi met nog wat peper en druppel er wat dressing over.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
2 g
vet
10 g
Kcal
140