1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ragù alla bolognese met spaghetti

Ragù alla bolognese met spaghetti

Ragù alla bolognese met spaghetti product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram pancetta, bacon of gerookt spek, in reepjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 basisrecept soffritto (zie \'basisrecept soffritto\')
  • 1 blik (ca. 400 gram) tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • 200 milliliter rode wijn
  • 350 gram spaghetti
  • 125 milliliter kookroom of melk
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de pancetta 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in circa 10 minuten rul. Schep de soffritto erdoor en verwarm circa 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti met de saus.
Variatie
Liever geen wijn? Gebruik dan vleesbouillon.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 42 g
  • koolhydraten
  • 78 g
  • vet
  • 55 g
  • Kcal
  • 1020
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie