Ragout van makreel - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ragout van makreel

Ragout van makreel

Ragout van makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 gerookte makreel (Vismarine)
  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 25 g bloem
  • 200 ml melk (Melkan)
  • 2-3 takjes bladselderij, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • snufje foelie
Voorbereiden
Verwijder het vel en de graten van de makreel. 'Verkruimel' de makreel met 2 vorken. Houd de vis tot de bereiding apart.
Bereiden
Smelt de boter in de wok. Fruit de uistukjes en knoflook erin, doe de bloem erbij en roer tot een kruimelige massa. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed tot een gladde massa. Voeg eventueel nog een beetje melk toe of een (klein) beetje bloem totdat het mengsel de dikte heeft van een dunne ragout. Voeg dan de makreel toe. Meng er de selderij, versgemalen peper, foelie en eventueel wat zout door.
Variatie
Vervang de bladselderij door peterselie en voeg eens 2 eetlepels witte wijn bij de ragout.Neem in plaats van foelie gemalen nootmuskaat.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
11 g
vet
38 g
Kcal
495