Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 600 gram kruimige aardappels geschild in stukjes
  • 100 milliliter warme melk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 courgette in dunne plakken
  • 1 rode paprika in halve ringen
  • 1 aubergine in dunne plakken
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 150 gram oude kaas
Bereiden
Verhit 1 eetlepel van de olie en bak hierin het gehakt in een paar minuten rul, samen met de kruiden, zout en versgemalen peper. Schep over in een hoge ovenschaal en zet apart. Kook intussen de aardappels gaar in ruim water met zout en giet af. Stamp met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en klop het ei erdoor. Laat staan tot later gebruik. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de courgetteplakken om en om bruin en schep uit de pan. Doe vervolgens hetzelfde met de paprika. Giet wat extra olie in de pan en herhaal het proces met de aubergine. Fruit tot slot de ui en knoflook met de laurier en tijm een paar minuten op een lage stand in de rest van de olie en schep alle groenten terug in de pan. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en schep om. Laat met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven. Verdeel de groenten over het gehakt in de ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Trek met een vork een patroon en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Variatie
• Neem pasta in plaats van aardappelpuree, bijvoorbeeld een restje pasta van de vorige dag. • Vervang de courgette en aubergine door blokjes wortel of pompoen en blancheer deze even. Of gebruik een zak roerbakgroenten. • Gebruik vegetarisch gehakt voor een variant zonder vlees.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
38 g
vet
60 g
Kcal
875