Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rauwe ham met geroosterde noten en kruidige lolly

Rauwe ham met geroosterde noten en kruidige lolly

Rauwe ham met geroosterde noten en kruidige lolly product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g rauwe ham, in plakken
  • 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 100 g cashewnoten of blanke amandelen
  • 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld
  • 75 g fijne veldsla
  • voor de lolly’s:
  • 2 bananen
  • 1 theel. gehakte verse tijm
  • 100 ml honing
  • 100 g peperkoek, grof gemalen
  • 4 lange prikkers
Bereiden
Begin met de lolly’s. Pel de bananen en snijd ze in rechte stukken van 5-6 cm. Meng de tijm door de, eventueel licht verwarmde, honing. Rol de banaanstukken eerst door de honing en daarna door de koekkruimels. Steek er een prikker in en zet ze apart. Verdeel de ham over 4 borden. Verwarm de olie en rooster hierin de noten met de peper. Leg de veldsla als een nestje naast de ham. Zet de lolly erin en strooi de noten over het gerecht.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
51 g
vet
27 g
Kcal
515