Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Refreshing plumspoom

Refreshing plumspoom

Refreshing plumspoom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 6 pruimen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 ml water
  • 1 citroen, geperst
  • scheutje limonadesiroop
  • mineraalwater met koolzuur
  • champagneglazen of coupes
Bereiden
Verwarm de olie. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Bak de rozemarijn even in de olie. Voeg water, citroensap, een scheut limonadesiroop en de pruimen toe. (Zijn de pruimen rijp en zoet, dan hoeft u minder limonade te gebruiken.) Kook even goed door en prak de pruimen vast een beetje met een vork. Verwijder de takjes rozemarijn. Laat de afgevallen blaadjes gewoon in het vocht liggen. Laat iets afkoelen en pureer de massa zo fijn mogelijk. Giet het pruimenmengsel in een ruime diepvriesbak. Plaats deze in de vriezer. Schep de massa om de 20 minuten om met een vork. Blijf dit herhalen tot alles bevroren is. Er ontstaat een soort geschaafd ijs. Vul een champagneglas met dit ijs. Giet hier voorzichtig een klein beetje van het mineraalwater overheen. Meng dit met het ijs. Vul hierna het glas af met meer ‘bubbels’.Minimaal 1 uur afkoelen in de diepvries
Variatie
- Vervang pruim door perzik.- Vervang mineraalwater met koolzuur door lemon-lime drink.- Gebruik eens andere kruiden zoals lavendel of basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
0 g
koolhydraten
7 g
vet
2 g
Kcal
50