Reuzenchampignons met koriander-cashewtapenade en rauwe ham - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Reuzenchampignons met koriander-cashewtapenade en rauwe ham

Reuzenchampignons met koriander-cashewtapenade en rauwe ham

Reuzenchampignons met koriander-cashewtapenade en rauwe ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 reuzenchampignons
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 12 plakken rauwe ham
  • voor de koriander-cashewtapenade:
  • 50 g cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 2 theelepel gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Borstel de champignons. Draai de stelen uit de hoed. Bestrijk de hoeden met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Pureer de champignonstelen en de ingrediënten voor de koriander-cashewtapenade.
Bereiden
Vul de champignonhoeden met de tapenade. Vouw de rauwe ham om de gevulde champignons tot pakketjes. Leg deze op een hete barbecue en gril ze tot de ham licht krokant is.12 stuks
Variatie
• Vervang de reuzenchampignons door portobello's.• Neem in plaats van koriander basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
2 g
vet
8 g
Kcal
110