1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus

Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus

Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 ribeyes (ca. 150 g per stuk)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 100 gram chorizo in plakjes of reepjes
  • 100 gram groene olijven gehalveerd of in plakjes
  • 2 takje verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm in de oven. Bak in het bakvet de knoflook met de chorizo 2 minuten. Voeg de olijven, rozemarijn en gezeefde tomaten toe en stoof 5 minuten. Serveer de ribeye met de tomaten-olijvensaus.Lekker met rijst en sperziebonen of spruitjes.
Variatie
• Deze saus is ook lekker bij slavinken of saucijsjes. • Vervang chorizo door salami of serranoham.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 530
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie