In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus

Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus

Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 ribeyes (ca. 150 g per stuk)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 100 gram chorizo in plakjes of reepjes
  • 100 gram groene olijven gehalveerd of in plakjes
  • 2 takje verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm in de oven. Bak in het bakvet de knoflook met de chorizo 2 minuten. Voeg de olijven, rozemarijn en gezeefde tomaten toe en stoof 5 minuten. Serveer de ribeye met de tomaten-olijvensaus.Lekker met rijst en sperziebonen of spruitjes.
Variatie
• Deze saus is ook lekker bij slavinken of saucijsjes. • Vervang chorizo door salami of serranoham.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
7 g
vet
37 g
Kcal
530