Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribkarbonade in balsamicojus

Ribkarbonade in balsamicojus

Ribkarbonade in balsamicojus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 ribkarbonades
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 150 milliliter balsamicoazijn
  • 200 gram peultjes
  • 2 sinaasappels, geschild, in partjes
  • 2 venkelknollen, geschaafd, in dunne plakken
  • 1 bosje basilicum
  • 100 gram olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 eetlepels (rode)wijnazijn
Bereiden
Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades in 2-3 minuten per kant goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord. Giet de balsamico bij het bakvet, breng aan de kook en kook 1-2 minuten in. Leg de karbonades weer in de pan, bedruip ze met de jus en laat op een lage stand 2-3 minuten stoven. Kook intussen de peultjes circa 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Meng de peultjes met de sinaasappel, venkel, basilicumblaadjes en olijven. Meng de rest van de olie met de wijnazijn, zout en peper en besprenkel de salade ermee. Serveer de salade bij de karbonades met jus. Lekker met gekookte krieltjes of pasta.
Variatie
• Vervang de sinaasappel door grapefruit. • Neem in plaats van ribkarbonade in dikke plakken (medaillons) gesneden varkenshaas.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
13 g
vet
26 g
Kcal
440