1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus

Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus

Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram vastkokende aardappels, geschild, in plakken
  • 5 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
  • 4 ribkarbonades
  • 2 friszure appels, geschild, in partjes
  • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gembersnippers
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel sherry of witte wijn
Bereiden
Bak de aardappels in 3 eetlepels olie. Verwarm een grillpan voor of zet de ovengrill aan. Bestrijk de karbonades met olie, bestrooi ze met zout en maal er peper over. Gril het vlees aan elke kant 3-4 minuten tot het lichtbruin en gaar is. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm. Kook intussen de appelpartjes met de rozemarijn, honing en gember 8 minuten in 2 eetlepels water. Meng de knoflook, mosterd en sherry erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de karbonades met de appel-rozemarijnsaus, de gebakken aardappels en een groene salade of doperwten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 46 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 575
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie