1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribkarbonade met sjalot en sinaasappel

Ribkarbonade met sjalot en sinaasappel

Ribkarbonade met sjalot en sinaasappel product foto
  • Ingredienten:

  • 3 sinaasappels
  • 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 ribkarbonades
  • 8 sjalotten gehalveerd of in vieren
  • 2 kaneelstokjes
  • mespuntje cayennepeper of chilipoeder
  • 250 milliliter vleesbouillon
  • ovenvaste braadpan of braadslede
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120°C. Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de schil. Schil alle sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen. Verhit de olie en de boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom even aan. Fruit de sjalotten even mee. Voeg de sinaasappelrasp, de kaneelstokjes, cayennepeper en bouillon toe. Breng aan de kook en zet de pan afgedekt 45 minuten in het midden van de oven. Schep de laatste 10 minuten de sinaasappelpartjes erdoor. Lekker met rodekool of spruitjes en gekookte aardappelen.
Variatie
• Neem in plaats van karbonades dikke plakken varkensfilet. • In plaats van sinaasappel zijn gedroogde abrikozen, geweekt in thee, ook lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie