In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribkarbonade met zomergroenten

Ribkarbonade met zomergroenten

Ribkarbonade met zomergroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 ribkarbonades
  • paneermeel of fijn broodkruim
  • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en versgemalen peper
  • bloem
  • 2 eieren, geklutst
  • 500 g sperziebonen, afgehaald
  • 100 ml olijfolie of arachideolie
  • 750 g aardappelen, geschild en in zeer dunne plakken
  • 2 vleestomaten, in blokjes
  • vershoudfolie
Bereiden
Druk het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng het paneermeel met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper. Haal de karbonades door de bloem en daarna door het ei en gekruid paneermeel. Druk het paneermeel goed aan. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin op lage stand de aardappelplakken goudbruin en gaar in 10 tot 15 minuten. Bak in de rest van de olie de karbonades in 10 minuten. Keer ze halverwege één keer om. Meng de tomatenblokjes en de rest van de Italiaanse kruiden door de sperziebonen. Serveer ze met de karbonades en de aardappelschijven.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
62 g
vet
37 g
Kcal
765