1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribkarbonades met pruimen

Ribkarbonades met pruimen

Ribkarbonades met pruimen product foto
  • Ingredienten:

  • 4 ribkarbonades
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 4 eetl. (grove) mosterd
  • 2 uien, in ringen
  • 200 g gedroogde zwarte pruimen, zonder pit
  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 200 g magere spekreepjes
  • 200 ml vleesbouillon
  • paprikapoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de karbonades met zout en peper, en bak ze in de olie 3 minuten per kant. Bestrijk ze met mosterd en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bak de uiringen kort in het bakvet en schep ze op de karbonades. Verdeel de pruimen, krieltjes en spekreepjes erover. Giet de bouillon erover en bestrooi het gerecht met paprikapoeder. Zet het 20 minuten in het midden van de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 46 g
  • koolhydraten
  • 48 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 690
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie