Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Riblapjes met mosterd en honing

Riblapjes met mosterd en honing

Riblapjes met mosterd en honing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. arachideolie of vloeibaar bakprodukt
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 500 g uien, gesnipperd
  • 2 eetl. honing
  • 50 g bloem
  • 1 theel. zout en een mespunt versgemalen peper
  • 800 g riblappen
  • 3 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. scherpe mosterd
  • 500 ml donker bier
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 2 eetl. gehakte verse bladselderij
  • hoge ovenschaal of ovenvaste braadpan
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze uit de pan. Roer de uien door het bakvet en bak ze 10 minuten op een lage stand. Doe de uien in een zeef, druk er met een lepel op en vang het bakvet op. Schep de uien, gemengd met de honing in de ovenschaal of braadpan. Meng de bloem met zout en peper en wentel de riblappen erdoor.
Bereiden
Verhit het opgevangen bakvet van de uien en bak hierin het vlees goudbruin. Leg het vlees op de uien in de ovenschaal. Voeg de azijn, de mosterd en het bier bij het bakvet, verwarm dit en voeg het met de spekjes, tijm en 1 eetlepel bladselderij bij het vlees. Dek de schaal af met een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie of met een deksel. Stoof het gerecht 2,5 uur in het midden van de oven tot het vlees zacht en gaar is. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bladselderij.

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
17 g
vet
35 g
Kcal
600