Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Riblappen in tomaten en balsamicojus

Riblappen in tomaten en balsamicojus

Riblappen in tomaten en balsamicojus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. vloeibaar bak en braad
  • 700 g riblappen
  • zout en versgemalen peper
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 5 trostomaten, in stukjes
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 1 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml rundvleesbouillon
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160ºC. Verwarm het vloeibare bakproduct in een ovenvaste braadpan. Wrijf het vlees in met zout en peper en braad het om en om aan in de boter. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en tomatenstukjes toe en bak even mee. Leg het vlees terug in de pan en giet de wijn, balsamicoazijn en kruiden toe en voeg zo veel bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en laat het vlees afgedekt in de oven circa 2,5 uur tegen de kook aan garen.2,5 uur tegen de kook aan garen