Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Riblappen met paddenstoelen en rode port

Riblappen met paddenstoelen en rode port

Riblappen met paddenstoelen en rode port product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 750 g riblappen, in blokken
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 2 eetl. bloem
  • 1 fles rode port (of rode wijn)
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 250 g kastanjechampignons, schoongeveegd
  • zout en versgemalen peper
  • 25 g koude boter, in blokjes
Bereiden
Verwarm de olie in een grote stoofpan en bak de blokjes riblap rondom aan. Schep het vlees uit de pan en bak in het overgebleven bakvet de spekblokjes en ui in circa 4 minuten lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer goed door. Giet de wijn en de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken zodat de alcohol kan verdampen. Leg het vlees terug in de saus met de tijm en laurier en laat het met deksel op de pan op lage stand in circa 2,5 uur helemaal gaarstoven. Neem de stukken vlees uit de saus en zeef de saus. Voeg de paddenstoelen toe en kook de saus verder in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper en bind eventueel met wat klontjes koude boter. Leg het vlees weer terug in de saus en warm nog even door.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
8 g
vet
35 g
Kcal
510