In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricotta-cheesecakes met frambozen

Ricotta-cheesecakes met frambozen

Ricotta-cheesecakes met frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 110 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram tarwebiscuits
  • 25 gram boter, gesmolten
  • 250 gram ricotta
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel bloem, gezeefd
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
  • 100 gram frambozen
  • poedersuiker
  • 8 papieren cakevormpjes
  • muffinbakvorm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de biscuits fijn en roer de gesmolten boter erdoor. Klop de ricotta los met de citroenrasp en -sap, bloem, poedersuiker, vanillesuiker en eieren. Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm en bestrijk de binnenkanten met een kwastje met olie. Verdeel de koekkruimels over de bodems en druk aan met de bolle kant van een lepel. Giet het ricottabeslag erin en leg er 3 frambozen op. Bak de cakejes in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de bakvorm en laat de cheesecakes geheel afkoelen op een rooster. Zet ze nog circa 1 uur in de koelkast. Bestuif de cakejes voor het serveren licht met poedersuiker. Serveer eventueel met lobbig geslagen room.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
14 g
vet
12 g
Kcal
190