In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricotta met pistache en frambozen

Ricotta met pistache en frambozen

Ricotta met pistache en frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 85 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 cantuccini of bitterkoekjes, verkruimeld
  • 30 gram gesmolten boter
  • 250 gram ricotta
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 blaadjes gelatine
  • 150 gram frambozen
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 gram gepelde pistachenoten
Bereiden
Meng de koekkruimels met de boter. Verdeel het koekmengsel over 4 glaasjes en druk iets aan met de achterkant van een vochtig lepeltje. Meng de ricotta met de vanillesuiker, yoghurt en honing. Verdeel dit mengsel over de glaasjes. Week de gelatine in koud water. Houd enkele frambozen apart om te garneren. Verwarm de rest van de frambozen met de suiker en 1 eetlepel water. Knijp de gelatine uit en roer deze door de warme frambozen. Laat een beetje afkoelen. Rooster de pistachenoten en zet ze apart. Verdeel het frambozenmengsel over de ricotta en laat de desserts minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren met de overige frambozen en pistachenoten.
Variatie
• Vervang de frambozen door bramen. • Neem kwark in plaats van yoghurt.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
27 g
vet
20 g
Kcal
350