Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricottapompoenpudding

Ricottapompoenpudding

Ricottapompoenpudding product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram pompoen, geschild, in kleine blokjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 3 eetlepels suiker
  • 150 gram ricotta, uitgelekt
  • 1 eetlepel sap en 1 theelepel rasp van 1 sinaasappel
  • mespunt kaneelpoeder
  • evt. poedersuiker
  • 4 ovenvaste puddingvormpjes ingevet
  • aluminiumfolie
Bereiden
Meng de pompoen met de vanillesuiker en een paar eetlepels water en stoof met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Pureer en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers met de suiker met een mixer tot een lichtgele mousse. Roer de ricotta, sinaasappelsap en rasp, kaneel en afgekoelde pompoenpuree erdoor. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het ricottamengsel. Verdeel over de puddingvormpjes en zet de vormpjes in een ovenschaal. Vul de schaal met kokend water tot de vormpjes half onderstaan. Dek af met aluminiumfolie en stoom de puddinkjes in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker. Stort de puddinkjes eventueel uit de vormpjes. Lekker met wat fruit en slagroom.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
15 g
vet
5 g
Kcal
140