Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijst met rode bonen en sticky kip met gember

Rijst met rode bonen en sticky kip met gember

Rijst met rode bonen en sticky kip met gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 cm verse gemberwortel geschild en geraspt
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 4 enkele kipfilets
  • 2 eetlepel gembersiroop
  • 1 limoen in parten
  • 2 eetlepel olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 groene paprika in kleine blokjes
  • 2 teentje knoflook
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 blikje kidneybonen (uitgelekt 400 gram)
  • 300 gram basmatirijst
  • 600 milliliter kippenbouillon van tablet
Voorbereiden
Vermeng de olie met de kerrie, gember en knoflook en wentel hier de kipfilets door. Laat dit afgedekt een paar uur in de koelkast marineren.
Bereiden
Begin met de rijst: verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika, knoflook en chilipoeder toe en laat nog een minuut op lage stand mee fruiten. Pureer een eetlepel van de bonen en fruit dit nog even mee. Voeg de rijst en de bouillon toe en roer alles goed door. Laat op lage stand aan de kook komen en laat afgedekt in circa 20 minuten gaar koken. Schep de rest van de bonen erdoor. Veeg ondertussen de marinade van de kip, maar bewaar deze wel. Bestrooi de filets met zout en versgemalen peper en bak ze om en om bruin. Neem ze uit de pan en voeg de marinade toe. Fruit dit even op lage stand aan en giet de gembersiroop erbij. Voeg 2 eetlepels water toe en leg de kipfilets in de saus. Bak op lage stand om en om kleverig en bruin. Snijd de kipfilets in schuine dikke plakken en serveer op de rijst met bonen. Garneer met de limoenparten.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
82 g
vet
18 g
Kcal
665