1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstebrij met rozijnensaus

Rijstebrij met rozijnensaus

Rijstebrij met rozijnensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 liter melk
  • 200 gram dessert- of risottorijst
  • 50 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram rozijnen
Bereiden
Breng de melk met de rijst en een snuf zout aan de kook en roer goed door. Laat de rijst op een lage stand onder af en toe roeren in 15-20 minuten zachtjes koken. Smelt de boter in een steelpan en roer de suiker en kaneelpoeder erdoor tot de suiker is gesmolten. Schep de rozijnen erdoor en verwarm even mee. Schep de warme rijstebrij in kommen en lepel er wat rozijnensaus over.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 95 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 560
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie