In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstnoedelsalade met ragfijne groenten

Rijstnoedelsalade met ragfijne groenten

Rijstnoedelsalade met ragfijne groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram rijstmie (mihoen)
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 eetlepel olie
  • 4 losgeklopte eieren
  • 1 bosje lente-/bosuitjes
  • 200 gram geschilde wortel
  • 1 rode of groene peper zaadjes verwijderd
  • 100 gram pinda's (gezouten of ongezouten)
  • 2 eetlepel zoute chilisaus
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel citroen- of limoensap
  • 1 theelepel gembersiroop
Bereiden
Bereid de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat daarna uitlekken. Blancheer de sugarsnaps in kokend water met zout een minuut en giet ze af. Spoel ze met koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de olie en bak hierin een omelet van de eieren. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Laat deze op een bord glijden en rol op. Laat zo afkoelen en snijd dan de omeletrol in dunne reepjes. Snijd de sugarsnaps, bosui en wortel in dunne repen en daarna in nog fijnere reepjes. Snijd de peper in ringen. Knip de mie in kleinere stukken en schep dit samen met de groenten, omeletreepjes en pinda’s door elkaar. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel hier de salade mee.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
76 g
vet
30 g
Kcal
665