1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met feta en koriander

Rijstsalade met feta en koriander

Rijstsalade met feta en koriander product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g gele rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 200 g feta, in blokjes
  • 100 g groene of zwarte olijven, zonder pit
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • rasp en sap van 1/2 schoongeboende citroen
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Voeg de laatste minuut de doperwten toe. Giet alles af en spoel er wat koud water over. Laat goed uitlekken en op een platte schaal afkoelen. Schep als de rijst is afgekoeld de overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken een uurtje intrekken in de koelkast en serveer in kommen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 70 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 570
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie