Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met feta en koriander

Rijstsalade met feta en koriander

Rijstsalade met feta en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g gele rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 200 g feta, in blokjes
  • 100 g groene of zwarte olijven, zonder pit
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • rasp en sap van 1/2 schoongeboende citroen
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Voeg de laatste minuut de doperwten toe. Giet alles af en spoel er wat koud water over. Laat goed uitlekken en op een platte schaal afkoelen. Schep als de rijst is afgekoeld de overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken een uurtje intrekken in de koelkast en serveer in kommen.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
70 g
vet
22 g
Kcal
570