Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met groene groenten en kalkoen

Rijstsalade met groene groenten en kalkoen

Rijstsalade met groene groenten en kalkoen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram sugarsnaps
  • 100 gram doperwten
  • 300 gram witte of gele rijst
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 4 lente-/bosuitjes in kleine ringetjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
Bereiden
Breng 700 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Voeg de sperziebonen toe en kook deze 2 minuten. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 1 minuut. Voeg de doperwten toe en schep daarna direct alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een bak met koud water. Laat even goed uitlekken en snijd dan de sperziebonen en sugarsnaps in kleine stukjes. Kook de rijst in de overgebleven bouillon en giet deze af. Laat de rijst uitstomen en uitgespreid op een schaal afkoelen. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kalkoenblokjes in circa 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de groenten met de bosui, rijst en kalkoen. Klop het citroensap los met de mosterd en de rest van de olie en schep de dressing door de salade. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
66 g
vet
27 g
Kcal
605