In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met groentemimosa

Rijstsalade met groentemimosa

Rijstsalade met groentemimosa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g witte of bruine snelkookrijst
  • 1,5 l groentebouillon van tablet of poeder
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 blikje maïs, ca. 300 g (uitlekgewicht)
  • 1 blikje kidneybonen, ca. 250 g (uitlekgewicht)
  • 1 rode paprika, gewassen
  • 1 groene paprika, gewassen
  • 6 hardgekookte eieren
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Kook de rijst in de bouillon volgens de gebruiksaanwijzingen kook de doperwten de laatsteminuut mee. Giet af en laat uitlekken in eenvergiet. Doe de rijst met de doperwten terug ineen afgesloten pan om 5 minuten uit te stomen.Spreid de rijst daarna uit op een wijde schaalen laat helemaal afkoelen. Spoel de maïs enkidneybonen af en laat ze goed uitlekken.
Bereiden
Snijd de paprika’s en eieren in kleine blokjes enmeng alles met de maïs en bonen. Klop van deyoghurt, mayonaise en kerrie een sausje enbreng op smaak met zout en peper. Schep ditdoor de rijstsalade en serveer direct.
Variatie
Lekker met groene slablaadjesof gegrilde kipfilet.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
101 g
vet
18 g
Kcal
680