1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met groentemimosa

Rijstsalade met groentemimosa

Rijstsalade met groentemimosa product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g witte of bruine snelkookrijst
  • 1,5 l groentebouillon van tablet of poeder
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 blikje maïs, ca. 300 g (uitlekgewicht)
  • 1 blikje kidneybonen, ca. 250 g (uitlekgewicht)
  • 1 rode paprika, gewassen
  • 1 groene paprika, gewassen
  • 6 hardgekookte eieren
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Kook de rijst in de bouillon volgens de gebruiksaanwijzingen kook de doperwten de laatsteminuut mee. Giet af en laat uitlekken in eenvergiet. Doe de rijst met de doperwten terug ineen afgesloten pan om 5 minuten uit te stomen.Spreid de rijst daarna uit op een wijde schaalen laat helemaal afkoelen. Spoel de maïs enkidneybonen af en laat ze goed uitlekken.
Bereiden
Snijd de paprika’s en eieren in kleine blokjes enmeng alles met de maïs en bonen. Klop van deyoghurt, mayonaise en kerrie een sausje enbreng op smaak met zout en peper. Schep ditdoor de rijstsalade en serveer direct.
Variatie
Lekker met groene slablaadjesof gegrilde kipfilet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 101 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 680
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie