1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met kaas, maïs en wortel

Rijstsalade met kaas, maïs en wortel

Rijstsalade met kaas, maïs en wortel product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g meergranen rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 winterwortels, geschild
  • 1 blikje maïs (400g)
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • 200 g feta of andere kaas naar smaak, verbrokkeld
  • 3-4 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Kook de rijst in water met het bouillonblokje en giet af. Laat even uitstomen en laat uitgespreid afkoelen in een wijde kom. Rasp ondertussen de wortels grof. Giet de maïs af en vermeng dit met de wortelrasp, peterselie en kaas. Schep de afgekoelde rijst erdoor en breng de salade op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 88 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 685
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie