Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met kaas, maïs en wortel

Rijstsalade met kaas, maïs en wortel

Rijstsalade met kaas, maïs en wortel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g meergranen rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 winterwortels, geschild
  • 1 blikje maïs (400g)
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • 200 g feta of andere kaas naar smaak, verbrokkeld
  • 3-4 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Kook de rijst in water met het bouillonblokje en giet af. Laat even uitstomen en laat uitgespreid afkoelen in een wijde kom. Rasp ondertussen de wortels grof. Giet de maïs af en vermeng dit met de wortelrasp, peterselie en kaas. Schep de afgekoelde rijst erdoor en breng de salade op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
88 g
vet
27 g
Kcal
685