1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met rosbief, mango en komkommer

Rijstsalade met rosbief, mango en komkommer

Rijstsalade met rosbief, mango en komkommer product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g meergranenrijst of notenrijst
  • 1 vlees- of kippenbouillontablet
  • 3 witlof
  • 1/2-1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 2 mango’s, geschild en in plakjes
  • 250 g rosbief, in plakken (vleeswaren)
  • 1 rode ui, in smalle ringen
  • voor de dressing:
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. medium sherry
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Kook de rijst met het bouillontablet toegevoegd aan het kookvocht. Laat de rijst daarna afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof. Snijd 1 struikje in ragfijne reepjes en haal van de andere struikjes de blaadjes los.
Bereiden
 Schep de komkommerblokjes en de witlofreepjes met de dressing door de rijst. Leg de witlofblaadjes op een schaal of op kleine bordjes. Schep de rijst in het midden en schik daarop plakjes mango, plakjes rosbief en ui.Lunchgerecht voor 6 personen of hoofdgerecht voor 4 personen
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 570
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie