1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade met sardines

Rijstsalade met sardines

Rijstsalade met sardines product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g rijst
  • 1 bouillontablet: groente, kip of vis
  • 1-2 blikjes sardines, zonder graten
  • 4 tomaten, in kleine blokjes
  • 4 eetl. olijven naar keuze
  • 1 ui, in halve ringenhandje
  • peterselie of andere verse kruiden, gehakt
  • voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap of wijn
  • azijn
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Kook de rijst in water met het bouillontablet beetgaar. Giet af, laat uitstomen en daarna uitgespreid in een kom afkoelen. Verdeel de sardines in stukjes en meng ze met de rest van de ingrediënten door de afgekoelde rijst. Klop de olie met citroen of azijn los en schep dit door de rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper.Rijstsalade met sardines
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 295
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie