1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstsalade

Rijstsalade

Rijstsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram (zilvervlies- of noten)rijst, gekookt
  • 2 groene paprika’s, zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 200 gram hamreepjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte)peterselie of koriander
  • 2 blikjes mandarijnen, uitgelekt
  • Voor de dressing:
  • 10 eetlepels mayonaise, halvanaise of yoghurtdressing
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de gekookte rijst met de paprika, ham en de helft van de peterselie. Schep de dressing en de mandarijntjes er luchtig door. Serveer de salade bestrooid met de rest van de peterselie.
Variatie
Breid de salade uit met blokjes komkommer en geroosterde cashewnoten of blanke amandelen. Mandarijntjes kunnen worden vervangen door blokjes verse mango. Maak de dressing iets pittiger en voeg 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 550
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie